Начало
     
Основно Меню
Начало
Мисия
Информация за посещения
За нас
Виртуална разходка
Филиали
Музейни издания
Партньори и дарители
Новини
Образователни програми
Музеен рожден ден
Връзки към други музеи
Контакти
Търсене
Често задавани въпроси
Профил на купувача
Документи за музея
Архив

РАБОТИЛНИЦА НА НАУКА: КАК ДА СИ НАПРАВИМ ХВЪРЧИЛО

Семейната събота на 14 ноември в Националния политехнически музей, организирана в рамките „Седмицата на бащата” (Фондация „Лале”) премина с голям интерес от страна на децата и татковците (а и майките). Всеки един си тръгна от музея със собственоръчно направено и украсено хвърчило!

    

  

 

РАЗПРОДАЖБА НА КНИГИ

От 11 ноември 2015 г. в Националния политехнически музей започна разпродажба на отчислени книги от библиотеката на музея. Книгите са с научно-популярен характер от областта на физиката, математиката, химията, техниката и др. Някои от тях са подходящи и за деца. Продажните цени са от 1,00 до 3,00 лв.

Книгите се продават на щанда за сувенири на музея.

 

СЕМЕЙНА СЪБОТА В МУЗЕЯ, 14 НОЕМВРИ

Националният политехнически музей ви кани на следващото занятие от поредицата Семейна събота на 14 ноември. Събитието, под формата на работилница, е в рамките на организираната от Фондация Лале СЕДМИЦА НА БАЩАТА .

Занятието за месец ноември ще бъде „РАБОТИЛНИЦА ЗА НАУКА: КАК ДА СИ НАПРАВИМ ХВЪРЧИЛО”. Под ръководството на водещия Васил Макаринов и с помощта на татковците (предимно) всяко дете ще си тръгне от музея с направено от него хвърчило.

Ще се работи с 2 групи деца, затова е необходимо да заявите предварително желание за участие и предпочитан от Вас начален час (10.30 ч. или 11.30 ч,) на e-mail Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Кога: 14 ноември 2015 г. (събота), 10:30 ч./11:30 ч.
Къде: Експозицията на музея, ул. „Опълченска” № 66
За кого: родители с деца от 6 до 13 години
Цена на семеен билет (включва 2 родители с до 2 деца): 7 лв.

 

 

КОСМОСЪТ – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

На 31 октомври 2015 в Националния политехнически музей се състоя награждаването на отличените от Фондация Еврика участници в ХVII национален конкурс „КОСМОСЪТ – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”. Събитието пробуди небивал интерес, а залата на музея едва успя да побере желаещите да присъстват.

Специален гост на събитието беше първият български космонавт – Георги Иванов, с когото участниците в конкурса ученици имаха възможност да разговарят.

   

 

НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ ОТ ХVII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КОСМОСЪТ – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”

  

Приключи ХVII национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, организиран от фондация „Еврика”. През изминалите месеци стотици ученици участваха в следните категории: идеи за научни и технически експерименти; космически модели и макети; графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри; анимации, уеб-базирани творби и други; литературни творби; рисунки. В деня на събитието в залата за временни експозиции на Националния политехнически музей ще може да бъдат разгледани най-интересните космически макети и рисунки, отличени от специализираното жури под ръководството на доц. д-р Таня Иванова.

Тържественото награждаване на лауреатите ще се състои в експозицията на музея на 31 октомври от 14:00 ч.

Пълният списък с наградите и поощренията можете да намерите на страницата на фондация „Еврика”.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 45 от 57


  • Bulgarian
  • English
Кой е онлайн?
Последно публикувано
     

Този сайт е осъществен с подкрепата на ТехноЛогика


..:: Създаден от Мария Станчева ::..