Начало arrow Новини arrow Актуално за нас arrow Националният политехнически музей с награда за най-оригинално събитие
     
Основно Меню
Начало
Мисия
Информация за посещения
За нас
Виртуална разходка
Филиали
Музейни издания
Партньори и дарители
Новини
Образователни програми
Музеен рожден ден
Връзки към други музеи
Контакти
Търсене
Често задавани въпроси
Профил на купувача
Документи за музея
Архив

Националният политехнически музей с награда за най-оригинално събитие PDF Печат Е-мейл
Автор Валя Вълова   
10 April 2017

Националният политехнически музей взе Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2016 г. Отличието бе връчено за съвместната ни изложба със Siemens България „Завръщане в бъдещето”, посветена на 200-годишнината от рождението на Вернер фон Сименс.

Организираниятот READ&TRAVEL конкурс е за: най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения; най-интересни туристически издания; най-ефективни рубрики и публикации по темата на изложението; най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм, организирани от музеи,общини и др. и най-оригинално събитие в областта на културния туризъм.

Той се реализира в рамките на Международното изложение „Културен туризъм“, което се проведе за 14-ти път в гр.Велико Търново.

Тази година журито с председател доц.д-р Соня Алексиева и членове: Ирена Георгиева - заместник-министър на туризма; София Божкова - и.д. управител на „Царевград Търнов”; Станислав Славов - консултант в областта на WEB комуникациите в Берн, Швейцария; доц. д-р Красимира Кръстанова – декан на Философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“; Наталия Малчева – журналист във в.“Стандарт“ и Елена Делвинска- историк, част от екипа на издателство „Изток-Запад“, имаха труден избор.

В съответната категория НПТМ се конкурира с организираните от община Разград Фестивал „Античният Абритус“ и „Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти”; „Нощ на изкуствата Стара Загора 2016“ – Община Стара Загора; Вторият средновековен събор „Помни славата” - Туида 2016 – Община Сливен; кампанията „Стани приятел на Сливен”; традиционният Русенски карнавал и „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край” – Исторически музей – Велинград. „Голямото писане...“ получи специална награда за интересната проява.

mc.government.bg/newsn.php?n=5983&i=1

 

Последна промяна ( 11 April 2017 )
 
< Предишен   Следващ >


  • Bulgarian
  • English
Кой е онлайн?
В момента 1 гост онлайн
Последно публикувано
     

Този сайт е осъществен с подкрепата на ТехноЛогика


..:: Създаден от Мария Станчева ::..