Основно Меню
Начало
Мисия
Информация за посещения
За нас
Виртуална разходка
Филиали
Музейни издания
Партньори и дарители
Новини
Образователни програми
Музеен рожден ден
Връзки към други музеи
Контакти
Търсене
Често задавани въпроси
Профил на купувача
Документи за музея
Архив

Изложба на фирма Johnson Controls PDF Печат Е-мейл
Автор Kiril Evstatiev   
16 May 2012
Johnson Controls-logo

 

 

В Европейската нощ на музеите на 19 май 2012 г. (събота) от 19.30 часа в Националния политехнически музей  ще бъдат представени избрани разработки на Johnson Controls, които ще станат част от експозицията на музея.

Знаете ли, че във всеки 8 от 10 автомобила в Европа има електроника, създадена в България?

А знаете ли, че през последните 10 години българските инженери и програмисти в развойния център на Johnson Controls в София са разработили над 120 интериорни електронни устройства за водещите производители на автомобили в света?

От представители на компанията ще научите повече за нейната 127-годишна история, както и за най-добрите инструментални табла, дисплеи за автомобили и други електронни устройства, за които сме горди, че са  създадени от български специалисти.

 

Заповядайте, за да се убедите!

Очакваме Ви!


Последна промяна ( 28 May 2012 )
 
Софийски фестивал на науката PDF Печат Е-мейл
Автор Kiril Evstatiev   
04 May 2012

Софийски фестивал на науката

 

През месец май в София ще се проведе второто издание на Софийския фестивал на науката, който цели да популяризира науката сред младите.

Националният политехнически музей участва с голям успех в първото издание на фестивала през 2011 г., но поради многото ангажименти и във връзка с предстоящото откриване на обновената сграда и експозиция (18 май 2012 г.) няма възможност да вземе участие в предстоящото издание на фестивала. Въпреки това екипът на музея подкрепя организаторите и участниците и им пожелава успех и много публика!

Софийският фестивал на науката е основан от Британски съвет и форум „Демокрит” през 2011 г. и за кратко време успява да спечели многобройни почитатели. Това уникално за България събитие е в синхрон с основните приоритети и политики на Министерството на образованието, младежта и науката за повишаване интереса на младите хора към науката, представяне на учебното съдържание по атрактивен и забавен начин, както и за популяризиране на научните постижения.

На 11 май 2012 г., в рамките на фестивала, ще се проведе и националният финал на конкурса „Лаборатория за слава”. Победителят в състезанието за комуникация на науката ще представя България на международния финал на конкурса, който се провежда ежегодно в рамките на Фестивала на науката в гр. Челтнъм, Обединеното кралство.

 

Допълнителна информация за темите и събитията във второто издание на Софийски фестивал на науката и конкурса „Лаборатория за слава” можете да намерите тук.

Последна промяна ( 16 May 2012 )
 


  • Bulgarian
  • English
Кой е онлайн?
В момента 1 гост онлайн
Последно публикувано
     

Този сайт е осъществен с подкрепата на ТехноЛогика


..:: Създаден от Мария Станчева ::..